Индийски ресторант "Рамаяна"

Индийски ресторант "Рамаяна"

Обичам източната кухня. И то не заради самата манджа, а заради подправките. Покрай източната кухня разбрах през годините колко важни са подправките. Не само дали яденето ще ти е осолено, не. Куркума, карамфил, къри, шафран, за'атар, кимион, сомак, мента и други.. Всички те придават прелестни ухания на сетивата ни, които, както от едноименното филмче, като Джери подуши кашкавал му се наострят мустаците и започва да лети към кашкавалчето. Та, ето така обичам и аз източната кухня, без значение дали е арабска, индийска, японска или китайска..

Днес ще споделя за моите впечатления от индийския ресторант "Рамаяна". Снощи се уговорихме с една приятелка да се видим там. Ако трябва да съм по-прецизна, то не можехме да се разберем за място, защото и на двете ни беше все едно къде ще се видим. Важното ни беше да имаме спокойствие да си поприказваме и да се видим. Така окончателно решихме да отидем на индийски ресторант, който бе по средата на пътя на двете ни.

Така избрахме ресторант "Рамаяна". Срещнахме се на метростанция "Жолио Кюри" и оттам за 3-4 минути бяхме в ресторанта.

Влизайки те посреща едно малко слонче. Първоначално аз не го видях, но моята приятелка веднага го е забелязала. Даже розовите му уши й привлекли вниманието много. Върнах се да го снимам и признавам, че слончето е много красиво.

Настанихме се в градината, която има около 6 - 7 маси. Много красиво направена веранда - големи и лъскави полилей с надиплени бели платове. Нежно и изящно.

Вътре не съм разглеждала, така че не мога да разкажа за впечатления.

Сервитьорът бе много любезен младеж, няколко пъти се наложи да ни изчака, докато погледнем менюто, защото се разбъбрихме. Поръчахме си кюфтенца със зеленчуци, сервирани с два соса - ментов и лютив, тандури Корма, което е пилешки парченца, сготвени с кокосово мляко и сметана, както и нан с масло и чесън.

Искахме да вземем и ориз, но се оказа, че на обяд са имали доста гости и все още се прави новата партида ориз и нямало да стане готов вечерта. Тук аз си отбелязах, че това е недостатък за един индийски ресторант. Храната ми се струва, че дойде сравнително бързо, не сме чакали дълго. Започнахме лека по лека и накрая така хубаво се нахранихме, че нямахме място за десерт. Обаче аз знаех, че така ще стане, затова решихме да си вземем един общ десерт. Поръчахме си гаджар халва или както аз му казвам морковения десерт. Изключително вкусен е :)

Цялата ни сметка бе малко над 40лв, което за индийски ресторант е нормална сума.

Лично на мен много ми хареса мястото, атмосферата, има къде децата да тичат, защото дворът е заграден и отделен от пътя, уютно е, вежливо се обслужва и не на последно място храната е много вкусна.

Единствено имам две препоръки. Едната е към количеството ориз - по възможност да придвиждат да се приготвят повече порции ориз, за да има за всички гости, както и да се погрижат да имат по-добър пос терминал, за да може успешно да се плати с карта, тъй като може да възникват неприятни ситуации в 23:00 вечерта, като да нямаш в брой, а апаратът да не разчете картата ти.

С най-голямо удоволствие ще се върна отново там било то със семейството ми или с приятели.