Концерт по народни танци на Алина

Концерт по народни танци на Алина

В неделя, 2 юни, бе заключителният концерт по народни и модерни танци, организиран от формацията, която преподава танци в градината на Алина, а именно танцова формация "Роко".
Алина не ходеше на градина почти месец и ние много се чудехме дали да я запишем за концерта. В крайна сметка я попитах дали би искала да участва на това представление и тя прояви желание.
Дойде и заветната неделя.
Условието бе децата да бъдат заведени час и половина преди обявения час за начало. Предполагах, че един родител ще бъде с детето си до началото, но децата бяха събрани по градини и училища, а родителите бяха поканени да дойдат в залата в уреченото време.
Заехме местата ни и чакането започна. Залата бе украсена с балони във формата на цветя по цялата сцена. Самата зала пък бе красива. Видимо екипът се бе постарал.
Няма и съмнение, че всеки идва да гледа своето дете, но всички деца бяха изумителни. Справиха се страхотно с излизането на сцената. Изпълняваха научените танци. Уникални.
Концертът започна с народни танци. Групата на Алина бяха втори или трети. Играха невероятно хоро. Излизайки на сцената аз се размахах на Алина и тя ме видя. Тя също махаше от време на време. Бащата на едно от дечицата от групата на Алина пък снима и в последствие ни ги изпрати.
thumgbnail-1
След това имаше представяне на модерни танци. Имаше едно момиченце на може би около 2 годинки, с бибата в уста. Тя също взе участие и мисля, че спечели сърцата на цялата публика.
Батко Роси, учителят на Алина, танцуваше на всеки танц, като се опитваше да не се натрапва, а да е скрит зад кулисите. Появяваше се само при необходимост да вдъхне кураж на някое детенце.
Не мога да опиша думи да изкажа какво чудно нещо е сътворил този човек. Вижда се неговото усилие и желание за работа във всяко едно действие. В очите на децата се чете привързаност и любов към него и кака Пони( за Алина това е името на кака Поли и с нищо не мога да я убедя, че не е Пони. Така го е чула преди две години и така и ще си остане най-вероятно).
Към края на концерта една девойка ни доведе Алина, тя искаше да си ходим и моите родители я изведоха, а пък ние с Никола се насладихме на останалите две представяния.
Безкрайно много благодаря на целия екип на танцова формация "Роко" за това, че работят с душа и сърце и влагат всичко при работата си с малки деца, защото това въобще не е лека работа. Трябва да имаш добра душа, за да работиш с малки деца.
Пожелавам ви много успехи, както и безконечна любов към тези приказни създания, нашите деца. Благодаря :)