Трилогията "Ламя ЕООД" от Марин Трошанов

Трилогията "Ламя ЕООД" от Марин Трошанов

Моят сблъсък с "Ламя ЕООД" се случи този януари. В предишната ми работа работех, като рекрутър и трябваше да "хънтвам" конкретни позиции. Така писах и на Марин Трошанов. Уви, той не прояви интерес, но пък за подарък ми изпрати своята книга "Ламя ЕООД". И тъй като ми се струваше малко подозрителен проверих в интернет и действително имаше издадена такава книга. Дори отзивите бяха много хубави. Така започнах и да чета онзи word - овски файл. С всяка страница всичко ставаше изключително запленяващо, докато стигнах до края на файла и се оказа, че това не е цялата книга. Нямах търпение да дочета историята и бързо поръчах първата и втората част. След два дни ги имах и продължих четенето. Казвам ви, че тези книги са като наркотик. Докато не видиш последната корица не можеш да се успокоиш. Най-много ми бе интересно и емоционално, когато действието се развиваше в Западен парк и след това в местността, в която живея аз. Мястото се намира на няколко километра от нашата къща и имах чувството, че историята е писана за мен :)
След прочитане на първата книга на последната страница имаше послеслов от автора и къде може да го намеря във фейсбук. Писах му без колебание и за мое учудване ми отговори. Така се заговорихме и за издаването на предстоящата трета част от трилогията.
Дойде и очакваният момент за премиерата, но аз не успях да отида, въпреки че буквално точех лиги.
Още на следващия ден започнах да проверявам книжарниците, но се оказа, че не мога да намеря книгата. Така, след като си писах с Марин разбрах, че ще бъде и на Панаир на книгата на 1ви юни. За тогава ние имахме планирано пътуване, а аз си останах в София и отидох на панаира. Носех си и предните две книги за автограф.
Запознах се с Марин на живо и моите впечатления са повече от положителни. Невероятно земен, сърцат и добромерен човек. Надписа ми и трите книги, заедно и с новата му детска книга "Чапек". Тя също е страхотна, но за нея в други писания. Но пък тук е и мястото да се похваля, че от почитателите му аз бях първата, която вижда корицата на "Чапек":)
Освен това успях да взема автографи и от Петър Станимиров :)
Когато Марин се изправи да се снимаме бях силно впечатлена и от ръста му. Не очаквах да е толкова висок :)
Прибрах се у дома и заседнах да чета книгата. Прочетох я за няколко часа и бях доволна от себе си, че знам как приключва историята. Бях щастлива от развръзката, малко разочарована същевременно, но пък това бе възможно най-добрият изход. Така и злото бе под наблюдение на една добра душа. Няма да ви разказвам историята, за да имате все пак стимул да я прочетете.
Мога от душа и сърце да кажа, че трилогията "Ламя ЕООД" е един истински шедьовър и се радвам, че авторът е българин.
С големи очаквания съм оттук насетне към Марин и към следващите творби, които предстоят да бъдат написани под таланта му. Благодаря ти :)