Таверна към къмпинг "Натура"

Таверна към къмпинг "Натура"

На прибиране от манастира Св. Никола се чудехме къде да обядваме - дали някъде по път да си намерим заведение или да си отидем в нашето селце. Спряхме на пристанището на Порто Лагос с идеята, че там заведения ще има със сигурност. Ние взехме, че попаднахме на неделния пазар. Всичко, каквото може да потрябва на човек. Позаприлича ми на битака, по отношение на дрехи и инструменти, но пък имаше и плодове и зеленчуци. Горе-долу всичко бе по евро килограм - краставици, лук, нектарини.. Черешите бяха по 2,5евро. Взехме си каквото ни хареса и продължихме в търсенето. Тук обаче имаше повече кафенета, отколкото ресторанти. Затова решихме да се върнем в селската ни кръчка или таверна по тукашното изказване :)
На прибиране пред нас мина една голяма костенурка, спряхме колата и Алина бе много впечатлена, както и ние. Изчакахме я да пресече и продължихме. Спряхме на къмпинг "Натура", тъй като имаше ресторантче, а пък и да разгледаме. Пролетта, когато се чудехме къде да запазим място за почивка бях разглеждала къмпинга, изглеждаше доста добре, но все пак решихме да сме на квартира, заради удобствата. Може би някоя друга година ще се пробваме, когато Алина поотрасне.
Самото заведение е много хубаво. Има маси в градината, както и под дървен навес. Със сядането на масата ни бе донесена и бутилка вода, която впоследствие бе таксувана, което ни озадачи. По принцип водата, която се предлага в гръцките заведения е безплатна.
Ние си поръчахме гръцка салата, пържени картофи, спагети "Карбонара", сардиня и хляб. Бяхме забравили, че тук в Гърция порциите са големи и впоследствие спагетите си ги взехме за вкъщи, защото нямаше къде да ги поберем. Цялата храна бе невероятно вкусна и бързо приготвена. За споменатите ястия платихме 23 евро.
По едно време Алина посети тоалетната, която хич не бе приветлива, но както се изрази Никола "За къмпинг бива".
Къмпингът тепърва ще разберем дали става, тъй като наша близка роднина ще го посети това лято. Цвети, ще споделяш мнения :)
Но пък може да кажем, че храната в таверната на къмпинга е много вкусна, прясна и ароматна :)
Оо, за малко да забравя, ние като паркирахме на паркинга почти всички коли бяха български, заетите маси в таверната бяха четири, от които три български. Та, да.. Този регион все още има силно българско "присъствие". :)