"Пътешественичката", Paint&Wine

"Пътешественичката", Paint&Wine

Вече знаете, че обожавам да ходя на Paint&wine и да рисувам картини, които накрая наистина да приличат на картини. След последната, която бе "Синята врата" и я закачих до звездната ни карта в спалнята, имаше още едно място, което чакаше за картина.
Така, като Ками и Ели предложиха да отидем на "Пътешественичката" и аз я видях си казах, че това е бъдещата картина за онова местенце.
Дойде днешният ден и се отправих към Decollagestudio. За първи път чувах за него, а Ками сподели, че по принцип било място, където можеш да рисуваш върху тениски и други неща, а пък от месец и нещо било вече и Paint&wine.
Самото местенце е на доста комуникативно място в кв. Лозенец,на тиха уличка. В цената от 35лв влиза една чаша вино или минерална вода, което е страхотно.
Пространството вътре е малко тясно, но пък за седящи хора не се изисква много място. Важно е да се вижда художникът и картината, която рисува.
Жената, която рисуваше бе и собственичката. Името й е Деси и е изключително приятен човек. Много усмихната и лъчезарна.
Обясняваше всяка стъпка, която прави, как да се нарисува дадено нещо, в какви пропорции, даваше ни избор за цветовете, свобода да правим колкото искаме балони, което обаче ни изяде много от времето. Обясняваше на достъпен за нас език и по начин, който да ни се стори лесно да рисуваме. Освен това имя и слонско търпение. Аз си тръгнах в 22:40 и бях една от първите, които тръгваше.
Вече мога да се определя като ветеран в рисуването по този начин и се радвам, че попаднах на още едно много приятно, уютно и приятелски настроено местенце, което да ни помага да сътворяваме красоти.
Възползвайте се и няма да съжалявате :)