"Предай нататък"

"Предай нататък"

Чували ли сте за приказката, в която човек прави добро на непознат. След това този непознат прави добро на друг непознат, а той на друг и т.н. Предава нататък. Много филми има на тази тематика, гледала съм безброй клипчета и винаги съм усещала едно и също чувство на съпричастност и доброта.

Искам да ви разкажа за създаването на една прекрасна фейсбук група, където бях свидетел на лавинообразна доброта, истина, чисти души, добри сърца, изстрадали майки, но изпълнени с толкова голяма, искрена и безгранична любов, която само една майка може да покаже и чувства.

Предполагам, че на всеки от вас по някакъв начин ви е попаднала страницата "Купи подарък от майка на дете с увреждане" или пък сте чули за нея от обкръжението ви. За изключително кратък период от време тя събра много участващи и тези силни майки показаха колко са сръчни и какви невероятни умения имат. Това бе и все още е тяхното място да бъдат забелязани не само като майки на дете с увреждане, а като хора, които имат невероятна дарба да творят с ръцете си. Ако имах възможност бих купила от всяка една, защото в действителност красотите, които излизат от ръцете им са зашеметяващи.

Наред с това в групата имаше инициатива да се подаряват подаръчета на децата, някои от тях далеч от детската възраст, но завинаги останали деца в душата си. Когато аз се включих в групата вече тамошния списък бе попълнен, но пък имаше много желаещи, които да изпращаме подаръци. Затова се предложи в групата, освен вече запълнения списък желаещите да се свържат с майките, на чиито деца биха искали да подарят.

Ние, у дома, взехме решението, че подаръците, които не сме закупили все още ще бъдат оттам и много се радвам за това ни решение. Отделно избрахме едно детенце, на което да подарим подарък и след една публикация на една друга дама реших, че ще е чудесно подаръкът да е от групата.

И така до днес, когато отидохме да вземем две кукли, едната за Алина, другата за момиченцето. Като тази дама също има момиченце на годините на Алинка и ние бяхме подготвили подарък и за нея. Оттам взехме кукличката и я занесохме на момиченцето, за което я бяхме поръчали. От друга страна пък майката на това детенце беше подготвила подаръче за Алина. И казвам ви - стана една размяна на подаръци, изпълнена с любов и внимание. И лично на мен ми стана едно мило и топло на душата. Толкова ми е хубаво, като се случва добро и се прави добро. И се радвам, че съм от тази група и съм щастлива, че тези мили дами ни позволяват да се докоснем до частица от техния свят и си позволяват да получат и малко внимание, което наистина заслужават.

И днес без да съм планувала празнувам живота и борбата за живот, защото преди 9 години имаше много голяма вероятност да загубя родителите си и баба си в една изключително тежка автомобилна катастрофа. Катастрофа, която остави физически и душевен белег в семейството ми, но е доказателство за борбата за живот. Та, мисля си, че не случайно днес се случи цялата тази размяна на доброта.

А вие, ако се чудите какъв подарък да подарите не само за Коледа, а и за какъвто и да било предстоящ празник ви моля първо да погледнете какви красоти предлагат дамите тук и така да направите няколко добри дела с едно ваше действие, а пък аз обещавам, че вашето действие ще стопли няколко души, включително и вашата :) Има и сайт, в който все още не са се включили много дами, но ние и оттам си взехме едни прелести и вече знаем чия шия ще красят :)

Вижте какви изящества може да намерите в тази група.