Моето ново начало

Моето ново начало

С наближаването на края на нашите срещи по психодрама осъзнах, че вече няма да има с кого да споделям толкова много, да плача и да се смея, да усещам това, което чувствам в групата. Няма да я има тази защитена среда, в която спокойно да говорим, да се тестваме и да знаем, че ако нещо се обърка, то ще има кой да се погрижи за нас.
Целият ни последен ден днес бе наситен с емоция, както обикновено. Но различното бе, че тръгвайки си от групата аз се усмихвах, бях щастлива и усещах прилива на любов в душата ми.
Осъзнах, че нищо не е приключило, а тепърва моето пътешествие започва. Усещам, че това мое едногодишно участие ми помогна да разбера коя съм аз, за какво мечтая и към какво се стремя.
Усещам, че съм готова да отварям много врати, след като отворих най-важната врата по пътя ми на себеосъзнаване.
Благодарна съм на всеки един от групата за това, че ми помогна да достигна до ползотворни изводи.
Благодарна съм на групата, защото с нейна помощ аз приех болестта ми, спрях се навреме да не стигна дъното и погледнах на болестта като възможност за нов живот.
Благодарна съм на групата за търпението и разбирането, които проявяваха към мен, когато в различни задачки ги структурирах и дисциплинирах (да не кажа изконтролирах) прекалено много, докато не се научих, че понякога е хубаво нещата, които планираш да не се случат по план и това в някои случаи носи много щастливи моменти.
Научих се на толкова много неща за тези наши дванадесет срещи, че не мога да ги изброя.
Преди година, когато започнах нямах и идея, че след година ще се чувствам толкова променена и това ще ми харесва.
Колкото и пъти да кажа “благодаря” пак няма да мога да изразя благодарността ми, защото тази група, моята нормална психодраматична група, за мен се равнява на “живот”, защото в най-трудния момент в моя живот те бяха до мен и ме подкрепяха на равно с моето семейство.
Мога да дам съвет на тези, които смятат да посещават група по психодрама от личен опит.
Използвайте всяка една минута максимално много, споделяйте най-съкровените си мисли, терзания, болки, вина, срам. Всичко, което ви вълнува. Работете върху себе си, взимайте участие във всички дейности, бъдете активни, защото накрая ще усетите резултата, ще се чувствате удовлетворени.
Времето, което сте отделили ще ви се отплати, ще бъдете щастливи, а семейството ви ще се е увеличило приблизително с десет - петнадесет човека, а какво по-хубаво от едно голямо, истинско и щастливо семейство :)