Магията Il Volo

Магията Il Volo

Помня първият път, когато ги чух за първи път преди почти пет години. Не знаех кои са, не знаех какво пеят, единствено се чувствах опиянена от гласовете им. Тогава единствено запомних името на песента "Grande amore".

Държах Алина на ръце, бебе на три-четири месеца, пусках си песента и танцувах заедно с нея, тананикайки й тихичко, за да може да почувства дълбочината на гласовете на тези момчета. А тя се сгушваше тихичко и се успокояваше. Не знам и до днес дали, заради факта, че бе в прегръдките ми или заради магичните гласове на триото бе така тиха.

Мина доста време, докато обърна внимание на това как се казва групата им, на това как се казват самите изпълнители, на това какво означава Il Volo.. Мина доста време и докато чуя някоя друга тяхна песен, защото аз бях омагьосана единствено от песента, която бях чула. Слушала съм я хиляди пъти, продължавам да я слушам и всеки път кожата ми настръхва, сълзите напират от емоциите в душата ми и се любувам от все сърце на таланта на тези младежи.

И през ум не ми е минавало, че ще ги чуя и на живо, че ще се здрависам с тях, че ще пея с тях на живо (не заедно на сцената, разбира се, не, че бих отказала :) )

Всичко това имах щастието да изживея снощи, когато се състоя и концерта на това неповторимо италианско трио Il Volo, в превод - Полетът.

Преди няколко месеца видях, че ще пеят в България и почти бях купила билетите, после се саморазубедих, че имаме по-належащи неща, които да купим. Докато преди два месеца не се случи да бъда на работа с една колежка, която си тананикаше техни песни и започна да ми разказва за тях, без да знае, че аз ги обожавам. Тогава си казах, че това е пореден намек от съдбата, че трябва да отида на този концерт. Валя, благодаря ти :)

Не чаках второ подканване. С билети в ръце, огромно вълнение и нетърпение заехме местата ни. Виждах как залата постепенно се пълни. Имаше хиляди.

От първия момент, в който запяха до последния такъв, аз, както и останалата част от залата бяхме на една неописуема вълна, на една положителна енергия, която ни обграждаше всички и ни караше да сме усмихнати през целите два часа.

Едвам се сдържах да не стана да танцувам, докато самите младежи не ни призоваха. Направиха изумително представление. С всяка една тяхна песен, с всяка една тяхна реплика, закачка с публиката, между тях. Накараха ни да се почувстваме специални, да бъдем част от тяхната емоция и да почувстваме дълбочината на техните гласове. Ах, гласовете им.. Тези момчета се раздадоха от душа и сърце.

Била съм и на концерта на Андреа Бочели в София. Обожавам го и него. Но, за мое огромно съжаление, той не се раздаде на публиката, докато  Il Volo ни накараха да полетим от щастие, блаженство и синхрон.

Колкото и суперлативи да изпиша те няма да могат да пренесат изпитаната магия миналата вечер, както и заснетите видеа не могат да предадат магията на гласовете им. Те трябва да се чуят на живо, да се изживеят, да се почувстват и да бъдат допуснати до душите ви, за да ви излекуват, защото тяхната музика лекува с любовта си.

Щастлива съм, че имах възможността да ги чуя на живо, да ги усетя, да ги докосна, да се потопя в този магичен свят.

Както и предполагате чаках цяла вечер една песен, любимата за мен песен и те излязоха на бис с нея, за да ни разтърсят докрай. Цялата Арена Армеец пееше с тях, аз също :)

https://youtu.be/SZwfHPwPNrs

Благодаря ви от сърце и душа, Il Volo.