Коледна фотосесия у дома

Коледна фотосесия у дома

Наближавайки новогодишните празници се замислих, че ми се иска и ние да си направим коледна фотосесия. После ми мина през ума защо пък да не опитам да пресъздам приятна коледна атмосфера у дома и да се самоснимаме. Още лятото купих на разпродажба коледни пуловери, а от минали години имахме коледни чорапи. Въодушевих се, разгледах няколко снимки в интернет и реших да се възползвам от червените завеси в хола ни.

Извадих част от коледните ни играчки, кучих златни звездички от лидл и ги нанизах на конец. След това ги закачих по пердетата да висят, като нежен акцент.

Събрах килима от пода, прострях едно червено коледно одеало със звездички, подредих бели възглавнички, върху които оформих гирлянди във формата на сърце. Подредих в лицевата част играчки с лампички, а на самия паркет подредих коледни топки и останалите златни звездички, които да стоят на преден фокус пред обектива.

Алинка се въодушеви, изчакахме Никола да се върне от работа, бързо облякохме коледните пуловери, като аз и Алина бяхме с черни клинове.

И започна снимането или самоснимането. Смея да твърдя, че фотоапаратът ни е хубав, обективите също, та започна една веселба, продължила около 20-25 минути, защото стана топло на всички ни с тези пуловери, а и Никола имаше работен разговор, така че за това време нащракахме доста различни пози тримата, аз и той, поотделно с Алина и само тя.

Определено не се получиха всички, но пък си имаме няколко, които много си ги харесваме и сега подготвям и календарите ни за предстоящата година.

Определено мисля домашната фотосесия да стане част от нашите си семейни традиции, като вярвам, че всяка година ще ставам по-добра в подготовката на коледния колаж. Още повече, като я обмислям, а не импровизирам.

Опитайте и вие. Това, което ви трябва задължително е желание да го направите. Оттам насетне усетете къде най-добре в къщата ви би ви се получило. Къде бихте могли така да подредите нещата, че да се вижда коледното оформление и да се заснеме емоцията ви. Най-важното е да се смеете, да се забавлявате и да се обичате, защото когато има тези прекрасни чувства, то те си личат от снимката, а пък нали това е целта на всяка снимка в крайна сметка - да запечата щастието ни.

Опитайте и споделете как се е получило при Вас :)