Glamour Beauty Festival 2019

Glamour Beauty Festival 2019

Днес беше един прекрасен и вълшебен ден.

С няколко приятелки бяхме запланували от преди време да посетим Glamour Sofia Festival. Когато прочетох какво би представлявал фестивала бях омагьосана от възможността да отделя един цял ден само за женски красоти да бъда омайвана с маникюри, прически, гримове..
Освен това първите 500, закупили билет получаваха и подарък - раничка с различни козметични артикули. Та, много много не мислих и си взех билет, заедно с приятелките ми. Цената на билета е 25 лв, като той важи за един от двата дни на фестивала. Освен това изрично е упоменато и че деца няма да бъдат допускани на събитието.

Нямах търпение да дойде днешния ден, поради две причини. Едната е, че щях да ги видя всички заедно, а другата е от вълнение за самия ден.
Та, срещнахме се в мола по-рано от обявения час и докато чакахме изклюкарихме всичко възможно за времето, което не се бяхме виждали. И от разговорите ни отново за мен излезе на преден план, че съм щастлива, че имам толкова чисти, искрени и без задни мисли личности за приятели и за пореден път се убедих, че съм късметлийка, че съм имала такива прекрасни колеги, както и че винаги има причина да се случват нещата така, както се случват :)

Отвориха вратите и ние в редичка по един се наредихме да си показваме билетите. На самия билет, който получих на имейла пишеше, че билетът трябва да бъде принтиран, но пък пред нас видях девойки, които показваха билетите си на телефона. Така че тук информацията се различаваше. Имайте го предвид при евентуално посещение.
Всяка една от нас си получи и розовата торбичка. Оказа се, че са ни били дали и ваучерчета за Baileys и Luxardo, но аз въобще не съм обърнала внимание и съм ги пъхнала в торбичката.
Вече имаше насядали девойки за прически и маникюри, което ме учуди, тъй като ние бяхме от първите и преди нас нямаше никой. Тони, обаче сподели, че е видяла известна блогърка, така че предположихме, че поканените личности са били привилегировани с по-ранно влизане, примерно. Съответно да се възползват от предлаганите услуги първи, без тълпи.
Аз фиксирах една маникюристка, която беше свободна, само казах на момичетата, че отивам и отлетях натам.
Момичето, което ми направи маникюра бе изключително мило и лъчезарно. Името й е Таня :)
Бъбрихме си общи приказки, като споделих, че отдавна искам да си купя OPI лак, но не съм намирала и тя каза, че в повечето случаи се продават през дистрибутори. Харесах си един страхотен малинов лак, който, за съжаление, го нямаше в мострите им за продажби. Та, ако знаете от къде мога да си поръчам такъв малинов лак, съм на разположение да ми споделите :)
Бях готова за около 20 минути. Внимателно нарамих дисагите и потърсих остатъка от компанията. Те тъкмо оставяха отпечатък от устните си за някаква томбола. Аз също го направих, но така и не разбрах за какво бе тази томбола. Но пък оттам ми дадоха много яка химикалка червило.
Бях прочела в анонса им във Фейсбук, че ще има и гримьори. Така че като минахме през щанда на "Лили" попитах дали трябва да се записва час за грим. Момичето обясни, че не гримират, а само слагат щрих на някаква част от лицето, като дават информация за продуктите, които ползват.
Така или иначе мен ме вълнуваха сенките и моливите, така че седнах на стола. Девойката ми оформи очите и като приключи сподели, че й изглежда незавършено и ме гримира цялата :)
Така вече с грим и маникюр оставаше да си имам и прическа. Заедно с Мел си записахме час за прическа по едно и също време. Само си повтаряхме часовете, за да не ги забравим.
Разходихме се из щандовете. Взехме си подаръци тестерчета.
С Мел отидохме на прически и аз споделих на моята фризьорка, че косата ми никога не държи букли, а пък ми се иска да опитаме. Не знам тази девойка с какво ме пръска и по какъв начин ми ги прави, но от обяд до вечерта аз си имах букли. Жалко, че не бях попаднала на нея на сватбата ми :)
После продължихме с обиколката.
На едно място, където представяха хиалуронова козметика ми направи лошо впечатление, че на момичетата пред мен рекламното лице каза, че понеже са много яки мацки ще им даде на тях в допълнение на тестерчетата и несесерче. За останалите нямаше несесер. На мен ми дадоха, защото чух този разговор, но се оказа, че на моята група не са им дали.
Имаше много красиви френски бижута, които можеха да се купят единствено в магазините им, но не и от самия фестивал. Бяха наистина красиви и изящни. Цените също бяха доста високи. Но моите очи останаха в едно тюркоазено дърво на живота :) Именно там ни подариха и по една керамичка чаша със силиконов капак.
Момичетата предложиха да си вземем Бейлис и аз реших, че това е моментът, в който да пийна алкохол след година и четири месеца. Това бе моментът, в който се чувствах изключително щастлива и исках да го споделя с моите приятелки.
57049167_359162988026740_720340378602962944_n

Ходехме от едно място на друго място, разказваха ни различни истории за продуктите. На едно място се изказаха много отрицателно за мицеларната вода, на друго място рекламираха много своята мицеларна вода, на трето място са казали, че най-важно е да се слуша какво е казал лекарят, в случай, че търсиш лекарско мнение за кожата си, а не какво говори козметиката. Както се казва "За всеки влак си има пътници".
Докато се изчаквахме една друга да мине през разкрасителните процедури поседнахме на едно от големите, меки канапенца и продължихме да си приказваме сладко-сладко.
_20190413_224308
_20190413_224406

Преди това се бяхме наредили да си вземем още едно питие. Поискахме даже да ни направят коктейлите в стъклени чаши и снимахме цялата процедура.

_20190413_224441

След като всички бяхме разкрасени и си накупихме отделно разни червила, пудри, сенки и т.н. решихме, че е време да си направим една обща снимка от предлаганата самоснимачка на фестивала.
Наредихме се, щракнахме се и се забавлявахме. Уви, Ели вече се бе поуморила и не бе с нас на снимката.
190413_155100

Доволни, уморени и гладни се запътихме към едно заведение да подсилим организмите ни, тъй като не бяхме разбрали кога е станало четири следобед. Хапнахме в приятни раздумки и след това се разделихме.

В момента се чувствам щастлива от изминалия ден, уморена, но това е приятната и сладка умора, която е следствие на положителни емоции, на приятна компания, на зареждаща енергия, на чисти взаимоотношения и на глезотийки.
Тони, благодаря ти, че ни просветли, че има такива събития и определено следващата година, ако не съм възпрепятствана с удоволствие бих отишла.

А ето тук са моите съкровища от днешния ден :)

_20190413_224959