DaOrganic Слънце и Луна

DaOrganic Слънце и Луна

Разхождайки се днес из софийските улици, преполовили няколко километра, както си вървяхме в един момент пред нас се показаха много китни масички. Спряхме се за момент да ги погледнем и аз видях, че това е "Слънце и Луна" и се зарадвах, защото не знаех, че са отворили и на ул. "Алабин". Сервитьорът ни видя, че се чудим дали да сядаме и ни покани в градината им, която се пада във вътрешния им двор. Вече нямаше какво да ни разколебае и ние се насочихме натам.

Предисторията на тази верига ресторанти е, че с Кольо още като гаджета обичахме да ходим там и да хапваме някакви дреболийки, да си купуваме домашен хляб или да вечеряме с техните веган храни. Най-обичах паста с ядки. Толкова бе тежка, че не можех да се преборя да я изям, а бе невероятно вкусна. Но най-обичах времето, прекарано с него и небрежните, безгрижни разговори, изпълнени с безброй мечти и желания...

Та, да се върнем на сегашния ресторант :) Градината е направена внимателно. Има дървен навес, старинен бюфет и приятни масички. Извън навеса също има маси, които са подредени върху камъчета, а до тях се стига, вървейки върху няколко талпи, които играят ролята на пътека. Отделно оградите са обхванати от растения и усещането, което се създава е на топло, уютно и истинско лято.

Менюто бе направено, като списание. Описанието на ястията бе закачливо и на места в рима, като същевременно се описваше какво е съдържанието им. Самото меню съдържа ястия, подходящи за всеки вкус, като ароматите, които се носеха бяха вълшебни.

Ние си поръчахме хумус с домашно изпечен ръжен пълнозърнест хляб, както и интересен ориз в комбинация с леща, малко кокос, джинджифил, стафида, малко домат, къри и поръсен с копър. Последното бе доста изненадващо приятно, въпреки че копърът лично на мен ми идваше доста силно, като аромат. Определено всичко бе изядено и облизано, нещо, в което не съм се и съмнявала.

На тръгване се наснимахме и вътре в самия ресторант, който изглеждаше като изложбена галерия на картини. Изключително красиво аранжирано място.

Ако минавате покрай ул. "Алабин" или бул. "Хр. Ботев" и искате да се почувствате по-добре, да се освежите, да хапнете, да пийнете или просто да се полюбувате на нечии красиви творения, то това е вашето място, тъй като тук ще намерите всичко това, в допълнение на изключително вежливия персонал.

  • заглавната снимка е взета от статия на в. "Капитал" за ресторанта.