Будителството у всеки един от нас

Будителството у всеки един от нас

Днес е един прекрасен и светъл ден и много ми се иска да напиша нещо изключително хубаво и мило. И няма да има "НО" 😊
Първата ми специалност е "Начална училищна педагогика с английски език" и винаги съм се радвала на този ден, защото освен всичко имам и личен празник, въпреки че педагогическата ми практика е сравнително малка.
Подготовката за днешния ден започна от снощи, когато започнах да разказвам на дъщеря ми какъв ден е днес. И да си призная се оказа трудничко да обясня що е това „будител“, но мисля, че накрая поне някаква частица влезе в малката й главица. Днес ще продължим заниманията ни с едни карти, благодарение на Moe Умно Бебе. Вярвам, че всяко подрастващо дете трябва да се запознава с нашата българска история и да създадем у него любов към Родината.
Именно тази сутрин бе невероятно позитивна за мен, тъй като съпругът ми ме изненада с едно красиво цвете, по случай празника ми. И след това как да не се почувствам специална, кажете ми 😊
Докато пътувах с колата към работа си мислех за съвременните български будители и къде са те. Определено не в парламента..
И тогава изплува в главата ми образа на моя колежка и искрено вярвам и приятелка, тъй като човек може да научи безкрайно много от нея, не само от професионална гледна точка.
За нея съвсем спокойно мога да кажа, че притежава аура, с която омайва всички около нея. Добротата, която раздава на околните, вниманието, любовта, които бликат от нея, липсата на фалш, лицемерие, двуличие.. Всичко това я прави един невероятно истински човек.
Тя е от хората, които създават и сплотяват колективи. Тя е от хората, заради които винаги бих искала да се връщам където и да било. Тя е лидер и помага. И искрено се радвам на съдбата/ несъзнатото/, че ме срещна с нея и е част от моя живот, защото тя ме научи на много и от нея вече знам, че добротата винаги побеждава 😊
И тогава, в колата, си помислих, че може би съвременните будители са малко по-различни.
Факт е, че имаме нужда и от тези, които да скочат и да се опълчат на ония 240 индивида, но имаме нужда и от такива будители, които да събуждат човешкото у нас, да ни показват, че доброто винаги може да побеждава и да вярват в добротата на хората, защото когато биваш посрещнат с чисти и добри намерения неминуемо провокираш същото у другия човек. И така, малко по малко, може да ни се случват прекрасни емоции 😊
Честит Ден на Народните Будители!