Балетният концерт на Алина

Нашата балетна история започна декември миналата година (2018г.), когато посетихме спектакъл "Лебедово езеро", кънки на лед. Билетите бяха подарък от майка ми за имения ми ден и аз реших да взема и Алина с мен, тъй като тя много харесваше балета. Единственото ми опасение бе дали ще издържи над 2 часа представление. Алина не само издържа цялото време без да се оплаква, а точно обратното. Беше пленена до неузнаваемост. Вкъщи само се играеше на бял и черен лебед, кой кого омагьосал, чие крило било скъсано, кой е принцът и т.н. Така или иначе повече от година обмислях дали да я запиша на балет и се възползвах от това, че е силно впечатлена.
Проверих няколко училища по балет и се спрях на "Veronique", като локацията също ми бе удобна.
Заведох я на един пробен урок, като дамата, с която се запознах, Наталия, бе изключително любезна и подробна. След урока ми каза, че Алина има желание и й харесва, предложи да опитаме да продължим да ходим и ако не успее да навакса останалите девойки ще почнем от септември.
И така бързо-бързо се мина половин година и дойде време за финалния концерт на школото. Както всяко истинско представление имаше и генерална репетиция, изискване към тоалета, прическите.
Снощи присъствахме на една магия, сътворена от целия екип на "Veronique" и изпълнена от чудните ни деца.
Заглавието на представлението бе "Алиса в страната на чудесата" и действително ние се пренесохме в този приказен свят, благодарение на всички участници.
Най-малките, групата на Алина, бяха първи и след това насядаха на първия ред, за да изгледат концерта.
Аз през цялото време бях в захлас. Момичето, играещо Алиса бе невероятна, както и котката, заекът, пеперудките, картите.. Всички!
Алина много се радваше, беше й изключително приятно и интересно, защото гледаше балет на живо, а тя обожава.


За завършек на представлението изкараха всички участници на сцената, включително и малчуганчетата, снимахме се, подарявахме цветя.. Усещаше се радост, щастие, веселие и любов.
Освен това школата е решила да дава и стипендии на няколко деца, което означава, че ще се влагат усилия и труд и искрено им пожелавам тези момичета да стигнат до много големи висоти :)

А пък на Наталия, която е учителката на Алина, бих искала да благодаря от душа и сърце за нейната неуморна работа, за това, че всичко, което прави го прави с любов, че през играта децата правят първите си стъпки в магията на балета и й пожелавам тази любов да е неизчерпаема, за да може повече деца да се докоснат до този магичен свят.

Благодаря :)



А пък ние след концерта отидохме да празнуваме на място, което Алина обожава, където може да играе и забавлява на воля, но това е друга история :)