Балетният концерт на Алина

Балетният концерт на Алина

Нашата балетна история започна декември миналата година (2018г.), когато посетихме спектакъл "Лебедово езеро", кънки на лед. Билетите бяха подарък от майка ми за имения ми ден и аз реших да взема и Алина с мен, тъй като тя много харесваше балета. Единственото ми опасение бе дали ще издържи над 2 часа представление. Алина не само издържа цялото време без да се оплаква, а точно обратното. Беше пленена до неузнаваемост. Вкъщи само се играеше на бял и черен лебед, кой кого омагьосал, чие крило било скъсано, кой е принцът и т.н. Така или иначе повече от година обмислях дали да я запиша на балет и се възползвах от това, че е силно впечатлена.
Проверих няколко училища по балет и се спрях на "Veronique", като локацията също ми бе удобна.
Заведох я на един пробен урок, като дамата, с която се запознах, Наталия, бе изключително любезна и подробна. След урока ми каза, че Алина има желание и й харесва, предложи да опитаме да продължим да ходим и ако не успее да навакса останалите девойки ще почнем от септември.
И така бързо-бързо се мина половин година и дойде време за финалния концерт на школото. Както всяко истинско представление имаше и генерална репетиция, изискване към тоалета, прическите.
Снощи присъствахме на една магия, сътворена от целия екип на "Veronique" и изпълнена от чудните ни деца.
Заглавието на представлението бе "Алиса в страната на чудесата" и действително ние се пренесохме в този приказен свят, благодарение на всички участници.
Най-малките, групата на Алина, бяха първи и след това насядаха на първия ред, за да изгледат концерта.
Аз през цялото време бях в захлас. Момичето, играещо Алиса бе невероятна, както и котката, заекът, пеперудките, картите.. Всички!
Алина много се радваше, беше й изключително приятно и интересно, защото гледаше балет на живо, а тя обожава.

DSC_0819

DSC_0824
За завършек на представлението изкараха всички участници на сцената, включително и малчуганчетата, снимахме се, подарявахме цветя.. Усещаше се радост, щастие, веселие и любов.
Освен това школата е решила да дава и стипендии на няколко деца, което означава, че ще се влагат усилия и труд и искрено им пожелавам тези момичета да стигнат до много големи висоти :)

А пък на Наталия, която е учителката на Алина, бих искала да благодаря от душа и сърце за нейната неуморна работа, за това, че всичко, което прави го прави с любов, че през играта децата правят първите си стъпки в магията на балета и й пожелавам тази любов да е неизчерпаема, за да може повече деца да се докоснат до този магичен свят.

Благодаря :)

DSC_0857
DSC_0896-1
thumbnail--2-

А пък ние след концерта отидохме да празнуваме на място, което Алина обожава, където може да играе и забавлява на воля, но това е друга история :)
thumbnail--1-