Ресторант "33 Гастронавта"

Ресторант "33 Гастронавта"

Няколко пъти съм посещавала този ресторант. Два от тях бяха през зимата, като там за последно пих и чаша прекрасно, червено вино преди да разбера за състоянието ми.

В изминалата събота го посетих с моя близка приятелка. За пореден път бях впечатлена от обслужването, от вежливостта на служителите и внимателното им отношение към клиентите. Харесва ми много и обстановката, която са създали - и вътре, и отвън.

Интериорът на ресторанта се намира едно ниво под земята и е много подходящо за топли вечери зимно време, тъй като няма естествена светлина. Лампите са приглушени, височината на тавана е под стандарта и наистина се създава уют и задушевност. Белите стени от своя страна създават чувство на пространство. На мен ми харесва именно, заради тази задушевност.

Помня, че в един от пътите, в които съм ходила бях поръчала месо, гарнирано с пюре. Самото месо бе недопечено (rare) и след като помолих да бъде по-изпечено ми подмениха порцията.

Този път седнахме отвън на балкона, тъй като времето предразполагаше това. Бяхме заобиколени от саксии с цветя и тъй като бяхме и сами на балкона имахме усещането за уединение.

Поръчахме си чай, заедно с любимата ми шакшука в чугунен тиган с домашен хляб и печена тапенада, която представлява хлебче, намазано с маслинена паста. Иначе самото ястие оприличавам на нашия миш маш, но е много по-вкусно, заради подправките, както и яйцата остават цели, а не се объркват в самата манджа. Който обича да си топи залъка, т.нар. топканка, препоръчвам от сърце.

Поръчахме и хаш браунс от тиквички и качота, което прилича на нашия омлет, само че с тиквички. Сервираха го, аранжиран със салата. Отново изключително вкусно.

Взехме си и домашни картофени хлебчета с мътеница, които винаги ми харесват, защото освен че са направени на момента, имат и несравним аромат. Аз лично съм способна да се нахраня само с едно такова хлебче.

Всяко едно от ястията бе красиво аранжирано и поднесено с внимание.

В приятно вкусна компания мина обедното ни време, нямахме място да вземем и десерт, въпреки че аз си бях наумила да опитам чийзкейка. Ето това е причина да посетя отново ресторанта, за да мога да споделя мнение и за част от десертите им. :)

"33 гастронавта" е един от малкото ресторанти, които всеки път, щом отида си тръгвам с приятно чувство. И заради храната, и заради хората, които работят там,  и заради обстановката. Като ценови клас е идея по-скъпо от стандартните ресторанти, което го издига, според мен, към ресторанти от по-висока класа. Вероятно и поради тази причина хората от ресторанта са толкова учтиви и любезни.

Ресторантът го посещавам от време на време вече втора година и не е загубил обаянието си от първия път, който го посетих. Искрено се надявам и пожелавам да продължи да държи на клиентите си и на качеството си, а Вие, ако не сте опитали - опитайте и споделете Вашето мнение. :)